HVAD ER HÅNDANALYSE?

Håndanalysen bygger på 5000 års gamle kinesiske og indiske traditioner. Princippet i håndanalyse er, at vores hænder altid ved, hvor vi er følelsesmæssigt, tankemæssigt og kropsligt.

Hvordan det lade sig gøre?

Jo, princippet er, at kroppen altid ved, hvor du er. Derfor reflekterer dine hænders aftryk den indre tilstand, du er i. Man kan også sige, at dit håndaftryk er et neuront aftryk af din inderside. Derfor kan vi også se, hvordan du har det her-og-nu, og hvor du med fordel kan justere for at skabe nogle personlige og/eller professionelle rammer, der understøtter det, du gerne vil. Det betyder, at vi kan gå direkte til sagen – uden først at skulle bruge en masse tid på at tale os frem til det.

Herudover giver håndanalysen et unikt indblik i dig som person – dit temperament, dit emotionelle system, den måde du tænker på, om du er god til at lytte til din krops signaler samt dine styrker, talenter og muligheder. Den kan også afdække, om du har særlige talenter – kaldet gavemærker – som du skal i gang med at bruge.

Du kan se mere i denne video:

HVOR STAMMER HÅNDANALYSE FRA?

Håndanalysen bevægede sig fra Kina og Indien via de tidlige handelsruter til resten af verden – særligt Australien, USA og Europa. Her i vores del af verden var det sigøjnerne, der tog redskabet til sig, og derfor bliver det at ’læse i hænder’ også opfattet som noget, der hører til den meget alternative genre her på vores breddegrader.

Det er anderledes i USA og Australien. Her er der eksempler på, at håndanalysen her været brugt i forbindelse med jobrekruttering, ligesom der findes et håndanalyse-institut, som arbejder videnskabeligt med kortlægningen af fingerprints, linjer og mærker og med at uddanne håndanalytikere. Det er Richard Unger, der står i spidsen for instituttet, der hedder ‘International Institute of Hand Analysis‘.

Jeg er uddannet af Carolina Linn inden for den håndanalysetradition, som stammer fra USA. Siden er jeg gået i gang med en overbygningsuddannelse hos Kay Packard.

HVORFOR BRUGE HÅNDANALYSE?

Jeg har siden, jeg indtrådte på arbejdsmarkedet kunnet mærke, at her var noget, jeg var god til. Jeg landede en masse resultater og havde en karriere, der bare gik opad. Det betød dog også, at jeg knoklede. 50-60 timer om ugen var mere normen end undtagelsen. Og det blev ved, selvom jeg fik børn. For jeg fandt en løsning, som gjorde, at jeg både kunne fortsætte karriereræset og være til stede som mor. Jeg sov meget lidt.

Som du nok kan regne ud, så gik det ikke i længden. Og på et tidspunkt fik en episode på min daværende arbejdsplads mig til at trække i håndbremsen. Der måtte ske noget andet, hvis ikke jeg skulle kører med speederen i bund ud over kanten.

Jeg vidste, at jeg blev nødt til at skabe nogle rammer for mit liv, hvor der BÅDE var plads til min skønne familie, mig selv OG en karriere, der både var sjov, spændende og udviklende. Men jeg vidste ikke hvordan. Jeg vidste bare, at jeg blev nødt til at gøre noget markant anderledes.

Derfor tog jeg en – for mig – radikal beslutning. I stedet for at gå til en psykolog eller en coach gik jeg til Carolina Benjaminsen, som er mentor, rådgiver og håndanalytiker.

HÅNDANALYSEN SOM VÆRKTØJ TIL DYB INDSIGT

Håndanalysen er et stærkt og meget direkte værktøj til at få indsigt i, hvem vi hver især er. Det går uden om ord og forklaringer og direkte på vores inderside. De indsigter, som håndanalysen gav mig, fik mig til at gå i en ny retning – et skridt ad gangen. Og i dag har jeg formået at bygge nogle velfungerende og skønne rammer op for mig selv, min familie og mit arbejdsliv.

For at kunne give mest muligt videre af alt det, jeg har lært, har jeg uddannet mig til håndanalytiker. Jeg har siden sommeren 2015 rådgivet over 250 kunder, og jeg forbløffes stadig over, alt det håndanalysen kan og hvor præcist et værktøj, det er.

HVAD ER LIVSFORMÅL, LIVSSKOLE OG LIVSLEKTION?

Fingerspidserne spiller en central rolle i håndanalyse-traditionen. Vores fingeraftryk er de eneste aftryk i vores hænder, der forbliver de samme hele livet. De dannes, mens vi ligger i maven på vores mor, i 14.-16. uge. Det er i fingerprintene, at vi finder vores livsformål, livsskole og livslektion.

Du kan sammenligne dit livsformål med din indre motivation, det vil sige, hvad du inderst inde higer efter at gøre, det hvor du helt naturligt trives rigtig godt og har nemmest ved at lykkes. Din livsskole er kendetegnende for det perspektiv, du ser verden igennem. Din livslektion er der, hvor du har mest at lære, og derfor føler dig mest udfordret, og det du skal øve dig i at blive bedre til igennem livet.

Vi kommer ind på din livsformål, livsskole og livslektioner i ‘Forstå dit livsformål’-analysen baseret på en fingerprintsanalyse.

Du kan se mere om livsformål, livsskole og livslektion i videoen herunder:

HVAD ER ET GAVEMÆRKE?

Gavemærker er tegnformationer i hænderne, der peger på særlige evner eller supertalenter. Der er 19 gavemærker i alt. Ikke alle mennesker har gavemærker, og det er helt normalt.

Gavemærker kan betragtes som livets måde at gøre opmærksom op, at du har tilegnet dig nogle særlige talenter, som du skal til at bruge. Mærker du de evner, du har, og bruger dem, så høster du med det samme de gaver, der er forbundet med at vedkende dig dit talent. Hvis du ikke vedkender dig dine evner, kommer du til at mærke, hvad det koster ikke at bevæge dig fremad i livet.

Du kan læse mere om gavemærker her

KAN JEG SLET IKKE PÅVIRKE MIT EGET LIV?

JO, det kan du! På alle måder. Selvom alt det du er findes i dine hænder, så har du som menneske en fri vilje. Du bestemmer selv, hvad du vil med dit liv, hvilken karriere du vil have, om du vil have en partner eller børn. Du bestemmer frit, hvor du skal bo, hvor du rejser hen på ferie, og hvad du spiser.

Det, dine hænder kan sige noget om, er, hvordan du har det indeni – og det kan hjælpe dig til at prioritere at gøre mest af det, du higer efter og trives med.

KAN DU SE IND I MIN FREMTID?

Det korte svar er NEJ. Håndanalyse adskiller sig fra håndlæsning på flere måder. En af de mest markante forskelle, er, at vi inden for håndanalysen ikke tror på, at hænderne kan forudsige et menneskes fremtid – hvilket stemmer overens med fortidens praksis.

En håndanalyse giver dig derimod indsigt i dine talenter, muligheder og dine udfordringer. Den afdækker også dit temperament, din foretrukne kærlighedsstil, den måde du tænker på, dine indiskutable behov i dit arbejds- eller privatliv, og om du er under ’ombygning’, eller om du er i god balance.

Håndanalysen kan også vise, om du har eventuelle gavemærker i dine hænder. Og tager vi fingerprintene med, så kan de afdække din livsskole, dit livsformål og din livslektion. Alle disse informationer giver dig indsigt i, hvem du er, og hvad du trives med at gøre mest af her i livet. Og det giver dig mulighed for at tilrettelægge både arbejdsliv og privatliv på en måde, som understøtter og nærer dig bedst muligt.

HAR DU ET SPØRGSMÅL TIL DINE HÆNDER?

Jeg har igennem årene modtaget mange spørgsmål om udvalgte linjer og mærker i hænderne. Og måske du også har en linje eller et mærke, du gerne vil vide mere om?

I så fald er du meget velkommen til at stille dit spørgsmål i min Facebook-gruppe.

NYSGERRIG EFTER MERE?

Så dyk ned i disse blogindlæg og få dybere indsigt: