Igennem de sidste 6 år har jeg mødt mange inspirerende mennesker. Fælles for dem er, at de har truffet et afgørende valg om at hoppe ud af deres tryghedszone og i stedet følge deres hjertes kalden – deres sjæls hvisken. Det er historier om sårbarhed og MOD. Det er ægte BRAVEHEART stories. Disse historier har hjulpet mig til at blive mere modig – til at gøre mere af det, der gør mig glad, og som giver mit liv formål og mening – og jeg håber, at de også vil inspirere dig til at begynde at gå i retning af det, du inderst inde drømmer om og længes efter.

FRA STEWARDESSE TIL SPIRITUEL SMYKKEDESIGNER

Vinni Petersen, 46 år, fra Vejle er en kvinde, som blæser dig omkuld. Ikke på den der vilde og voldsomme måde, hvor du har svært ved at komme op at stå igen – og hvor du i værste fald slår dig undervejs i faldet. Nej, hun blæser dig omkuld på en lækker måde. Hun har en energisk og samtidig kærlig energi, der stråler igennem diverse sociale mediers kolde overflade og rammer dig lige i hjertet. BAM.

TILFÆLDIGT MØDE ELLER?

Vinni møder jeg tilfældigt i 2016. Jeg er blevet færdig med min Mentor – Rådgiver – Håndanalytiker-uddannelse tidligere på året, og har siden da været nysgerrig efter at møde flere, der også praktiserer håndanalyse. Om morgenen den 11. november sker det. Jeg falder over Vinnis profil på Facebook. Der står, at hun er håndanalytiker og har et firma, der hedder MindXplore.

Jeg kan mærke, at jeg gerne vil række ud til hende, men er samtidig nervøs for, om hun vil afslå min venneanmodning. Til sidst tager jeg dog mod til mig og sender hende en besked.

Heldigvis accepterer Vinni min anmodning, og det bliver starten på et følgeskab, som godt nok startede tilfældigt, men som i dag virker så naturligt, fordi vi har flere fælles passioner og inspirationskilder, at jeg er begyndt at stille spørgsmålstegn ved, om det i virkeligheden var et tilfælde.

SMYKKER MED BETYDNING

Vinni arbejder i dag som spirituel smykkedesigner i Spirit Signs. Hun holder desuden foredrag, tilbyder coaching og håndanalysesessioner med fokus på fingerprintsanalysen, som er den analyse, der giver dig indsigt i, hvad dit livsformål er.

– Jeg vil gerne inspirere folk til at vågne op og finde ud af, hvem de er, hvad de faktisk kan og hvad deres livsformål er. Det er jo netop det, der er det geniale ved fingerprintsanalysen. Her får du direkte adgang til din egen sjæls kalden, til dit livsformål, og kan bruge dette som rettesnor for dit liv i stedet for at lede efter mening i den ydre verden, forklarer Vinni i vores samtale over Messenger.

Hun fortsætter:

– Det er også det, jeg gør gennem mine smykker. Hvert smykke, hvert symbol og hver sten eller krystal har en betydning. Jeg kobler så dette med kundens livsformål eller stjernetegn og hvad det er, kunderne gerne vil have ekstra fokus på eller energi til at overkomme. Det kan fx være en kunde, der ønsker at opleve ekstra støtte til en eksamensituation, til en sygdomsforløb eller til at blive mere kærlig, modig eller nå et personlig mål, som de har sat sig.

Det med modet kender jeg godt selv til. Mod er noget, der optager mig en del. Særligt fordi jeg tit står i dilemmaet mellem at vælge det, der er trygt og velkendt, og det som jeg egentlig gerne vil, men som kræver mod. Ønsket om at få mere mod ind i min hverdag var også en af grundene til, at jeg valgte netop en sort Onyx-sten i min halskæde fra Spirit Signs. Onyx forbindes nemlig med styrke, udholdenhed, selvkontrol, ansvar og mod.

Men hvor finder hun egentlig inspiration til, hvilke symboler og hvilke udtryk hendes smykker skal have?

ALT DET, VI IKKE SER…

Vinni arbejder med det, du måske ikke lige ser i en travl hverdag, men som du kan fornemme, hvis du tillader dig selv at stoppe op. Vinni fortæller:

– Jeg arbejder med energien i det, der er omkring os. Jeg arbejder særligt ud fra den energi, jeg oplever i naturen og udseendet og energien i den enkelte sten, ædelsten eller krystal. Stenene er så forskellige og smukke. De har hver deres kraft. Faktisk sætter jeg god tid af til at dykke dybt ned i stenene. Det er nemlig vigtigt for mig at vælge de rigtige ud. Måske lyder det lidt for spirituelt for nogen, men jeg oplever at bestemte sten drager min opmærksomhed. De er så de sten, jeg ved, jeg skal arbejde med.

– Men hvad så med symbolerne? Spørger jeg.

– Symbolerne designer jeg også selv, siger Vinni og tilføjer:

– Jeg arbejder tæt sammen med en dygtig, dansk guldsmed til at udføre det, jeg har designet – altså kæder og symboler. Nogle af stenene bliver også slebet efter mine anvisninger. Det betyder meget for mig, at mine smykker bliver skabt i samarbejde med en specialist. De skal ikke laves på en fabrik, og jeg er derfor også selv gået i gang med at lære håndværket endnu mere i dybden. Det er der netop kommet nye sølv LIFE ringe ud af.

VEJEN TIL SPIRIT SIGNS

De første skridt mod Spirit Signs tog Vinni for flere år tilbage, nærmere bestemt 2001. På det tidspunkt er Vinni stewardesse, og hun er glad for sit arbejde. Men så bliver det september og verden ser forfærdet til, da to fly flyver direkte ind i Twin Towers i World Trade Center i New York den 11. september.

– Begivenheden den 11. september 2001 halverede flybranchen fra den ene dag til den anden. Sådan var det bare, og jeg og mange andre blev opsagt. Efter det arbejdede jeg først på en café i Vejle, og siden åbnede jeg min egen café i Holstebro. Det var nogle sjove, men hårde år. Jeg knoklede 24/7. Det var meget isolerende. Til sidst holdt min familie op med at invitere mig til familiefester, fordi jeg alligevel altid sagde nej tak. Det var mit wakeup-call, siger Vinni.

Hun fortsætter:

– Så cafeen blev solgt og jeg flyttede tilbage til Vejle. Samtidig startede jeg med at læse til Integrativ terapeut. Jeg havde brug for at lære mig selv bedre at kende og ville også gerne hjælpe andre. Men det var ikke rigtig mig at sidde og nulre rundt i folks fortid. Jeg var meget mere interesseret i at hjælpe folk videre.

Den indsigt bragte Vinni videre til en Clairvoyant-uddannelse, Håndanalytiker-uddannelsen og siden blandt andet Jack Canfields Train The Trainer-uddannelse.

– Jeg havde mega meget modstand på det spirituelle i starten. Men i takt med, at jeg har overgivet mig mere og mere til, at der er mere mellem himmel og jord, end vi umiddelbart kan måle og veje, så er der også flere og flere ting, der lander for mig. Det var også det, der bragte mig i retningen af, at blive smykkedesigner, fortæller Vinni og tilføjer:

– Jeg var allerede den gang dybt fascineret af sten og tog jævnligt på stenmesse. Jeg købte sten i massevis, og de lå overalt. Det var da ideen om at skabe noget lidt mere lækkert, lidt mere eksklusivt med de mange smukke sten, opstod. Det skulle være æstetisk smukt og udtryksfuldt. Det skulle være noget, jeg gerne selv ville bære på lige fod med andre eksklusive smykker. Sådan opstod ideen til Spirit Signs. 

Tre ting jeg spørger mig selv om, før jeg lægger mig til at sove om aftenen: 1) har jeg levet i dag / har jeg været tilstede, 2) har jeg elsket (mig selv, krammet) og 3) har jeg gjort en forskel.

Vinni Petersen, ejer af Spirit Signs

EN TRO PÅ, AT NOGET ER MULIGT

Hvad er det, du kan få ud af at gå med et af Vinnis smykker?

– De tilbagemeldinger jeg får fra mine kunder er, at de får en tro på, at noget er muligt. De får et håb på en måde. Det er ret vildt, hvad smykkerne bliver brugt til. Det kan både være i forbindelse med begravelser, fødsler, bryllupper, eksamen, en mistet kat, tro på noget bedre, sport eller egen præstation, forklarer Vinni.

– Hvad er en af de mest inspirerende historier en kunde har delt med dig? Vil jeg gerne vide.

– Det er kvinden, der skulle til EM og VM i styrkeløft. Hendes dilemma var, at hun var virkelig dygtig, men hun altid mistede fokus og troen på sig selv, når hun var til konkurrencer, og derfor ikke lykkedes på den måde, hun gerne ville. I samråd fandt vi frem til at hun skulle have to Zen armbånd – et, der kunne støtte hendes fokus og et, der kunne give hende troen på sig selv. Og næste gang vandt hun først EM og efterfølgende VM, siger Vinni.

Hun fortsætter:

– Jeg bliver også så glad, når unge mennesker skriver, at de har bestået en eksamen, som de var bange for at dumpe, fordi de følte sig styrket af deres Lemonkvarts-smykke eller Citrin-smykke. Eller når en datter får lavet to ens smykker – et til sig selv og et til sin syge mor – som symbol på, at de er forbundne.

GIV IKKE OP SELVOM NOGET ER SVÆRT

– Livet er ikke altid solskin. Det er lige som årstiderne. Det skifter. Det er meget normalt, og sker for os alle sammen. Jeg håber, at jeg med mine smykker kan inspirere andre til, at de ikke giver op, når noget er svært. Og at jeg ved hjælp af det, jeg selv har lært og tips og fif kan hjælpe dem med at finde andre og nye veje, når de synes, de er endt blindt. Jeg kan faktisk slet ikke lade være, og når én dør lukkes – åbnes der altid en ny, slutter Vinni Petersen.

Er du blevet nysgerrig efter at se mere af Vinnis arbejde, kan du følge Spirit Signs på Instagram her eller på Facebook her. Du kan også besøge Spirit Signs her.

RSS
Facebook
Facebook
Instagram
YouTube
LinkedIn
Follow by Email